Diaper Challenge in Beerse

De Great Cloth Diaper Challenge - in het Belgische Beerse
Op 26 april 2014 wereldwijd om 11 uur lokale tijd worden zoveel mogelijk kindjes in een uitwasbare luier verschoond!
 
Apenkopje was erbij in Beerse en doet verslag van dit bijzondere moment...

Het strakke asfalt gaat over in een ribbeltje. We passeren een bord met 'invoegen: vlot en plezierig'. Het piepkleine bordje met de B van Belgie gaat bijna aan je voorbij zonder het op te merk...en. We zijn de grens over.

Het landschap lijkt zich te openen. Het is bijna een verademing om hier te rijden. Heerlijk ruimtelijk. Liever goede buren dan verre vrienden is een uitspraak die in deze omgeving samen op gaat

Beerse, het moment en de aftersales
Dan Beerse. Wij rijden in een Renault Megane ST dit stadje binnen, maar deze lijkt helemaal in het niets te vallen bij de enorme huizen die links en rechts van de weg te vinden zijn. Even waan ik me in Wassenaar. In Beerse lijkst het voor de wind te gaan, maar dat geldt vast niet voor iedereen 

Het schoolgebouw is een groot terrein en het is even zoeken naar de ingang van de enorme kantine. Later begreep ik dat 90% van de paar 100 leerlingen van de lagere school hier dagelijks overblijven en een verzorgde lunch krijgen.

Hier aanwezig zijn zonder spulletjes van Apenkopje is natuurlijk zonde, alhoewel ik besloten had om er gewoon een leuke ochtend van te maken. Met de ontvangen tips had ik al snel alle kleding keurig gesorteerd per maat opgehangen. De tafel werd gehuld in een groen jasje met het bekende apenkopkleed, de kistjes gevuld met accessoires en speelgoed en we zijn er klaar voor.

Net op tijd, want de eerste ouders druppelen binnen. Hierna volgt ook een cameraploeg. Even paniek, want dol op interviews ben ik niet. Niet nodig, want het ging meer om Winona van http://engeltjebengeltje.com/ als organisator en de ouders die mee deden dan een webshophouder. Stiekem was ik hier wel blij mee, alhoewel ik wel hoop dat er wat kleding van Apenkopje in beeld is gekomen. 

Het is 11.00u en tijd voor de Challenge. Dit is een World Record-poging, dus deze is natuurlijk al veel eerder gestart. 38 kindjes staan op schooltafels, gehuld in een kleurrijk en ontzettend leuk luierbroekje. Voor ons zoontje Ysbrand heb ik dit nooit overwogen, maar nu ik hier aanwezig ben wordt ik wel een beetje getroffen door de katoenen luierkoorts. Dit is leuker dan de Pamperkontjes die we allemaal wel kennen. De jongste deelneemster is van maart dit jaar en wordt verrast met een gloednieuw katoenen luierbroekje.

Met al die kindjes en ouders bij elkaar is het eigenlijk vrij rustig. Hierna wordt er nog wat gekletst T-shirt Coq en Pate Tijgeren geshopt. En tot mijn grote verbazing ook bij Apenkopje. Van te voren had ik bedacht dat ik kwam voor de Diaper Challenge en niet voor de Sales. Anders heb ik weer (ja...lees weer) te hoge verwachtingen. Zo zie je maar weer. 

Het is 12.30u geweest en met een paar kledingstukken minder rij ik weer naar Arnhem terug. Met de radio aan word ik er even aan herinnerd dat het Koningsdag is. 14.15u thuis bij mijn twee mannen. Hierna buiten in de tuin genieten van een cappuccino en de welbekende tompouce met een oranje dakje. Hmmmm...

Wat een topdag! Dank je wel Winona van Engeltje Bengeltje, de shop voor uitwasbare luiers.