In onze zoektocht naar een nieuw en eigentijds merk eindigt de reis in het hoge Noorden; land van water en bos.
Een uitgestrekt landschap waar je kilometers kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Je vindt er schone en ongerepte natuur, dieren die je liever niet tegen het lijf wilt lopen en het Zweedse merk Duns Sweden, oftewel Duns.

Niet alledaagse stijl
Duns is een hip en eigenwijs Zweeds merk dat maar liefst 4x per jaar een hele nieuwe collectie aan mooie kinderkleding produceert. De baby- en kinderkleertjes zijn unisex, maar wij bespeuren her en der wel een buiging naar de jongens of meisjesvariant. De neus van Apenkopje is gericht op hippe, vrolijke en stoere jongenskleding die niet alledaags is. Met Duns slaan we 'BAM' de spijker op zijn kop. Het is een merk wat zeker niet nieuw is en een zekere naamsbekendheid in Nederland heeft opgebouwd. Door de kleinschaligheid van de verkooppunten blijft het merk uniek en hier houden wij van.

Zien, voelen en hebben
Wij zijn gek op stofjes voelen en vinden het belangrijk om eerst zelf het product te zien en te voelen voordat het een vast plekje krijgt in de shop. Na het zien van de prints en het voelen van de stof werden we stapelverliefd op dit merk en konden we niet wachten om het zelf in huis te hebben. De collectie is uitgebreid en biedt veel mogelijkheid voor de peuters en kleuters. Met name de kleuters hebben bij Apenkopje de minste keuze. Met de komst van Duns komt de collectie voor de kleuters weer iets meer in balans.

Najaarscollectie Duns 2014-2015 - Biologisch verantwoorde kleding
Deze is heerlijk stoer, vrolijk en eigentijds. Het is een ode aan de mooie Zweedse bossen en de ongerepte natuur. Een blik op de shirtjes met de wilde dieren en het dennenbos en je bent niet hier maar daar. Sluit je ogen en je ruikt de dennenlucht en ademt koele en schone lucht in. Into the Wild en Bosdieren zijn prachtige shirts in twee verschillende versies en hebben een eigentijds karakter. Herfst is een hip en vrolijk shirt en doet je denken een heldere herfstdag waarin kleuren worden opgelicht door de zon en het bos een sprookjesachtige uitstraling krijgt. De shirtjes zijn te combineren met de broeken Najaarsstorm en Winterdag. Hippe fleece joggings die warm zijn en zacht.

Wij hebben de leukste jongensitems van Duns voor je geselecteerd. Nieuwsgierig naar de plaatjes, neem dan een kijkje in de shop. Zo ontdek je items die nog niet genoemd zijn.  Of Duns verantwoorde kleding heeft? Jazeker! Alle kleding van Duns is gemaakt van biologisch katoen en GOTS-gecertificeerd.