Een kijkje in de keuken van webshop Apenkopje

6.30 uur; "goedemorgen", mijn zoontje kondigd een nieuwe dag aan. Sinds zijn geboorte mag ik dit spijtig genoeg niet zelf meer bepalen.

7.30 uur; we ruimen de boel in de tuin een beetje op. Zand en grond worden aangeveegd en kattenpoep (notabene van onze eigen katten) worden verwijderd. En ik dacht dat ze liever een tuintje verderop gingen zitten. Nou, onze Otto geeft de voorkeur aan eigen grond. En dat nog voor het ontbijt. Acht, eenmaal ouder zijn is alles anders.

8.00 uur; gezellig met zijn tweetjes ontbijten. We laten ons de heerlijke verse en zoete aardbeien goed smaken. "Hmmm" zegt Ysbrand en hij maakt er een passend gebaar bij. Manlief is inmiddels al naar zijn werk vertrokken.

8.30 uur; we maken een wandeling naar de supermarkt en de Kruitvat voor billendoekjes en aanvulling van de bananen in de fruitschaal. Ysbrand heeft zich ontpopt tot een waar bananenmonster. Zelf ben ik ook gek op fruit. Gelukkig is het goede fruitseizoen weer begonnen en doen we ons tegoed aan meloen, nectarine, ananas, aardbeien en kiwi's. De kersen ben ik niet vergeten, maar deze heb ik nog niet gegeten.

9.30 - 10.00 uur; tijd voor een lekkere bak cappucino en een 'berenkoekje' met fruit en drinken voor meneertje. Vandaag kunnen we buiten zitten. Heerlijk genieten is dat.

10.00 - 11.00 uur; stoeien, boekje lezen en spelen met de waterbak buiten. Mama doet alvast wat voorbereidend werk voor deze blog door een aantal 'kijkje in de keuken foto's' te maken.

11.15 uur; bedtijd voor Ysbrand en werktijd voor mij. Even mama af en webshopeigenaar op. Hoe lang heb ik? Ik weet het nooit. Soms slaapt hij 2,5 uur, soms 1 uur. Een kort slaapje betekent misschien vanmiddag nog wat kunnen doen en een lang slaapje is een hele middag samen nog voor de boeg. Vandaag te weinig tijd voor Apenkopje. Dat betekent wat kleine dingen opstarten, mail sturen of beantwoorden, Facebook berichtje plaatsen en time is up!

12.30 uur; Helaas een kort slaapje. Ik haal alvast de boterhammen uit de vriezer zodat we straks kunnen gaan eten. Ysbrand houd er niet van als zijn buikje leeg voelt en het te lang duurt voordat hij weer wordt gevuld. Nog net even een mailtje sturen en dan sprint ik naar boven. Als ik de slaapkamerdeur open doe wordt mijn neus een beetje geprikkeld door een zure lucht. Dat is vast de boosdoenen voor het niet meer kunnen slapen.

13.00 uur; we zitten buiten aan de lunch. Een dikke hommel dreigt in de broekspijp van Ysbrand te vliegen. Misschien de aantrekkingskracht van een boterham met een te dikke laag appelstroop.

Met een goed gevulde maag vertrekken we richting de Bibliotheek. De gratis pas van Ysbrand compenseert de boetes voor het te laat inleveren. Ondanks het digitale gemak van verlengen vergeet ik het dikwijls. Gelukkig is het aanbod vandaag groter dan de vorige keer. Mijn mannetje is gek op boeken en het liefst wil hij de hele dag voorgelezen worden. We kunnen nu in ieder geval weer vooruit.

15.30 uur; Roosvicee en fruit + een koekje en het is nu toch echt bedtijd. Het is even onrustig maar blijft stil, dus aan de slag voor Apenkopje. Gisteravond is een bestelling geplaatst van twee gymtassen/zwemtassen van Coq en Pate en deze verzending is nog niet voorbereid. Boven gaan rommelen zorgt voor te veel onrust. De klant heeft gekozen voor een overboeking en deze is nog niet binnen. Vanavond ga ik het pakketje klaarmaken. Voor nu ga ik me storten op een nieuw persbericht. Toch eerst maar even een ticket voor de Ouders Natuurlijk Beurs bestellen. Deze beurs is aankomende zaterdag en hier wil ik graag heen als bezoeker om wat presentatie ideeen op te doen en de sfeer te proeven. Wie weet sta ik er met de shop in 2015. Apenkopje staat al wel op de lijst voor deelname.

16.27 uur; Het is echt ongelooflijk. Ysbrand komt hard binnen door de babyfoon. Nog geen uur later. Als snel zit hij lekker in zijn gloednieuwe zelfgemaakte zandbak te spelen. We hebben hiervoor een border van de tuin ingepikt waar de planten het nooit langer dan een seizoen uit hielden door het aflopende water.

De namiddag is gezellig alhoewel ik tot mijn grote frustratie zie dat het eten wat ik met liefde en creativiteit heb gekookt in de biobak verdwijnd. De pasta vloog door de lucht en zelfs de wortel smaakte hem niet. Na een paar keer proberen houden we het voor gezien en sluiten we af met een toetje.

20.00 uur; de factuur is geprint en nadat het speelgoed een beetje is opgeruimd en de afwas gedaan kunnen we weer aan het werk. Een dikke tien voor mijn man, want in alle eerlijkheid moet ik bekennen dat hij het merendeel van deze huishoudelijke taken op zich neemt zodat ik een productieve avond heb. Inclusief Ysbrand in bad doen. Zingen en voorlezen doen we samen. Meestal kom ik dan aangesneld zodat we samen het scheet schaapliedje kunnen zingen. Heerlijk geluid van Ysbrand als hij zo voor het slapen nog even lacht en zijn pretoogjes oplichten nu hij weet wat het liedje in houdt. De scheten komen nooit op hetzelfde in het liedje voor en dat is harstikke spannend. Overigens zingen we in het Fries. Meneertje ligt nu dus rozig in bed.

Mijn man Erik maakt buiten de vrijstaande foto's van een gloednieuw product; de leggings of maillots voor jongens van het merk Blade&  Rose. Meestal krijgen we de vrijstaande beelden van de leverancier, maar helaas voor nu alleen maar sfeerfoto's. Op Apenkopje gebruik ik uitsluitend productfotografie in combinatie met sfeer. Het is even bewerkelijk, maar hij is nu eenmaal bedreven in Photoshop met het uitsnijden en vindt het leuk om te doen.

Het persbericht schuift naar morgen, alhoewel het beter is om eerst de producten live te zetten. Hier eerst maar eens een begin mee maken. Over enkele weken volgt er een review van een product, dus dat is in ieder geval in gang gezet. En zo blijven we aanjagen, najagen om de webshop steeds maar weer in the picture te zetten. Opnieuw en opnieuw.

21.45 uur; Ik onderdruk een geeuw en check nog even voor het laatst of ik een bestelling heb. Even tv kijken met Eri en dan slof ik naar boven en duik ik mijn bed in. Er zit weer een werkdag versus mamadag op.

Lieve groet van Apenkopje.nl

De fotoreportage van een kijkje in de keuken vind je op mijn Facebookpagina www.facebook.nl/apenkopje.nl

Voorraadkamer