Ludus speelgoed uit Bella Italia

Tof eco constructiespeelgoed vind je niet zo maar. We hadden al een pittige zoektocht achter ons tot we op Ludus stuitte. 
Dit is speelgoed waar kinderogen van gaan glimmen, wat aan zet tot spelen, ontdekken en leren. Met dit speelgoed ben je niet snel uit gespeeld. Bovendien gebruikt Ludus uitsluitend eco vriendelijke materialen als hout, eco-plastic en katoen. Dit Italiaanse merk is een merk wat wij graag laten zien in onze shop. 

Eco Plastic

Met Acrozoo, Acrobat en Stick & Build maak je eindeloze circusattracties of gewoon een cool bouwwerk. Je kunt het afzonderlijk spelen en/of laten combineren om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Funny Flo en Wally Wall is meer gericht op de jongere bouwers door gebruik te maken van gezichtjes en grotere blokken die in elkaar haken. 3D link is minder eenvoudig dan het lijkt door de bevestigingsstukjes die je gebruikt voor de creaties. Al het speelgoed nodigt uit om te fantaseren. Zeker net zo belangrijk is de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het logisch denken, balans en coordinatie. 

Mocht je toch een beetje hulp nodig hebben, dan biedt het boekje wat toegevoegd is aan elk specifiek speelgoed uitkomst. Hierin staan een paar leuke en/of uitdagende voorbeelden ter inspiratie.

Ludus heeft één katoenen constructie-exemplaar die uit de toom valt en uniek is in zijn soort. Het bouwspeelgoed Dedalo is namelijk gemaakt van katoen. Dedalo is zeker geen slappeling, want de vormen hebben een verrassend sterke kwaliteit. Wat is het geheim van dit katoen dat het zo stevig is? 

Hout & bouwen

Houten onderdelen in een mooi doosje die een gaaf figuur vormen zoals Jet Jack of Rino Spiderino. Je gebruikt geen lijm, maar bevestigingsstukjes om het figuur te construeren. Zet het hierna op je kamer of haal het weer uit elkaar en begin opnieuw. Nog beter is om er een avontuur mee te beleven. Kinderen hebben een eindeloze fantasie en zien geen statisch vliegtuig, maar fantaseren er een wereld omheen. 

Bekijk de collectie van Ludus en laat je verrassen door de eindeloze constructiemogelijkheden van het eco-plastic en katoen en de kracht van een bouwpakket van hout.