Nieuwe 'Meneertjes' zijn binnen

Het Belgische merk Mevrouwtje-Meneertje is een geweldige aanwinst voor Apenkopje. De vrolijke kleuren en fantastische tekeningen van de jonge designers zorgen ervoor dat zelfs ons hart sneller gaat kloppen. Neem nu het keurige Meneertje Jackie Citroen of de vrolijke Meneertjes Nanette. Combineer het met een hip shortje of een stoere lange broek. 

Mevrouwtje-Meneertje bezorgt je een glimlach op het gezicht en dat is nu precies wat zij voor ogen hebben. Het is een merk voor en door kinderen en dat is te zien. Kids tot 10 kunnen mee doen met de tekenwedstrijd en hiervan worden een paar designers uitgekozen voor de ontwerpen van de nieuwe collectie van de bovenstukken. Hoe leuk is het als je een foto van de designer terug ziet op ieder label van hun ontwerp?

Eerlijke kleding en non-seasonable

Mevrouwje-Meneertje gaat verder dan alleen de glimlach. Zij nemen ook hun verantwoordelijkheid voor de samenleving en kiezen bewust voor biologisch katoen met het GOTS-certificaat*. Het merk produceert in kleine aantallen en zorgt ervoor dat nieuwe collectie aan sluit bij kledingstukken uit vorige seizoen. Hierdoor zijn de items non-seasonable. Door de kleine oplage is elke collectie uniek, wat het dragen van een mevrouwtje-Meneertje kledingstuk extra leuk maakt. 

Sinds het ontstaan van het merk in 2010 wordt een gedeelte van de opbrengst geschonken aan het Kinderkankerfonds. Wij vinden dit een geweldig initiatief. Door een item bij ons te kopen van dit merk steun je het Kinderkankerfonds en tegelijkertijd het goede doel van Apenkopje, Stichting Make-A-Wish-Nederland.

Wij zijn een grote fan van de Meneertjes en hopen jullie ook. Heel veel shopplezier! In het najaar hopen we verder uit te kunnen breiden met nog meer leuke Meneertjes. De collectie die we nu aanbieden is een soort van pilot of het merk aan gaat slaan. 

Alle Meneertjes hens aan dek en we knallen samen de zomer in!

*GOTS label (Global Organic Textile Standard label). Dit betekent dat het gehele productieproces, van de teelt van de katoenvezel tot en met de uiteindelijke verwerking tot kleding, is uitgevoerd op een biologische, maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier.