De verzendkosten rijzen de pan uit!

Vanaf 1 januari 2015 stijgen de verzendkosten voor zowel brievenbuspost als pakketpost in binnen- en buitenland flink. Dit is al de zoveelste verhoging van PostNL binnen een jaar tijd.

Apenkopje verzendt veel brievenbuspost. Wij willen de drempel laag houden voor klanten die een kleine order bestellen.
Nu is het zo dat wij vaak een gedeelte van de verzendkosten uit eigen zak betalen. Voor de toekomst blijft dit zo. Op deze manier betaald de klant niet meer verzendkosten dan noodzakelijk is en eten wij niet onze eigen boterham op.

Wat gaat er veranderen vanaf 1 januari 2015?

Verzenden binnen Nederland

Voor alle bestellingen, groot en klein, blijft het tarief voor verzenden 3,95 Euro. Dit betekent dat wij voor pakketpost een groter bedrag moeten toeleggen. Om dit te compenseren verhogen wij het grensbedrag van 50 Euro naar 75 Euro. Tot 1 januari 2015 verzenden wij nog gratis vanaf 50 Euro. Vanaf 1 januari 2015 verzenden wij vanaf 75 Euro gratis.

Verzenden naar Belgie en Duitsland

De kosten voor het verzenden naar Belgie stijgen fors. Helaas zijn wij genoodzaakt om hierdoor meer wijzigingen door te voeren dan ons lief is. Vanaf 1 januari 2015 gaan de verzendkosten met één Euro omhoog naar 6,95 Euro in plaats van 5,95 Euro. Tot nu toe verzonden wij vanaf 75 Euro gratis. Dit gaat vanaf 1 januari 2015 een bedrag worden van minimaal 100 Euro.

Voor Duitsland geldt dezelfde verhoging als voor Belgie. Vanaf 100 Euro verzenden wij gratis en de portokosten gaan ook hier met een Euro omhoog. Het bedrag voor verzenden naar Duitsland stijgt hiermee van 6,95 Euro naar 7,95 Euro.

Wij balen ontzettend van deze verhoging en hopen dat we deze nieuwe tarieven heel 2015 kunnen hanteren. Dank je wel voor jullie begrip!

De nieuwe tarieven staan al wel vermeld op de homepage, maar gaan pas in vanaf 1 januari 2015!

Lieve groet van Apenkopje.nl