Duurzame baby- en kinderkleding

De collectie duurzame baby- en kinderkleding van Apenkopje is met zorg samengesteld. Bij het samenstellen van onze collectie letten we op verschillende duurzame aspecten die wij belangrijk vinden. Gemaakt met aandacht voor de gezondheid van mens én milieu!

Duurzame baby- en kinderkleding Apenkopje

Ecologische kinderkleding kun je nóg beter doorgeven en hergebruiken!

Uiteraard vinden we allereerst de kwaliteit van onze producten het belangrijkste aspect. We hebben bewust gekozen voor onze merken. Hierdoor kunnen we een hoge kwaliteit en langere levensduur van onze producten garanderen. Ecologische kinderkleding, hoofdzakelijk gemaakt van 100% biologisch katoen, is kwalitatief vaak zo goed. Dat het gerust nog een tweede of derde ronde mee kan. We proberen onze klanten te stimuleren om gedragen kinderkleding door te geven aan broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of aan vrienden of buren.

We proberen bij de samenstelling van onze collectie zo veel mogelijk te kiezen voor ‘meegroei’ details. Zelf zien wij hierin namelijk veel meerwaarde. Zo kan een kledingstuk langer worden gedragen. Kindjes groeien immers al zo ontzettend snel! Veel van onze kleding staat juist ontzettend leuk wanneer je de mouwen even een keertje omslaat.

we-cycle Apenkopje

Prettige en comfortabele baby- en kinderkleding

Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat onze duurzame baby- en kinderkleding prettig en comfortabel zit. Kinderen moeten er goed in kunnen bewegen. Van de eerste babykleding waarin je kleintje gaat kruipen, tijdens peuteravonturen tot het pleinhangen tijdens de schoolperiode. Zit kleding prettig, dan wordt het namelijk ook vaker gedragen. Dit zien wij als meer duurzaam dan gekochte kleding die in de kast blijft liggen. Want zeg nou zelf. Die ene mooie, dure spijkerbroek, die eigenlijk net wat te strak zit, blijft toch vaker in de kast liggen dan je favoriete versleten spijkerbroek die zo lekker zit.

Vooral kinderen moeten ongedwongen kunnen spelen, rennen en ravotten. Kleding gemaakt van biologisch katoen zit vaak zacht en soepel en kinderen kunnen er vrij in spelen. Én de kleding is ook nog eens huidvriendelijk, zonder schadelijke stoffen en geproduceerd zonder chemicaliën.

Gots Fairtrade Apenkopje

Duurzame kinderkleding en babykleding: Apenkopje kiest voor GOTS en/of Fairtrade!

Onder duurzaamheid verstaat Apenkopje ook een zo verantwoord mogelijk eindproduct; zowel voor mens als milieu. Er zijn inmiddels ontzettend veel certificeringen voor de productie van katoen, dat we ons voor kunnen stellen dat je soms door de katoenplanten de katoenplantage niet meer ziet. Wij soms ook niet en jaarlijks komen er veel nieuwe certificeringen bij. In de webshop vind je duurzame en verantwoorde baby- en kinderkleding die op een eerlijke manier wordt geproduceerd waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo kiezen we zoveel mogelijk voor GOTS gecertificeerd 100% biologisch katoen; eerlijk voor mens en milieu. Of kiezen we voor Fairtrade; met goede werkomstandigheden voor de boeren tegen een reëel salaris. Uiteraard gegarandeerd zonder kinderarbeid.

 

Hoe krijgt een merk een certificering/keurmerk?

Het logo dat bij zo’n certificaat hoort mag je niet zo maar gebruiken en een bedrijf of merk dient hiervoor officieel te worden gecertificeerd. Zo’n keuring kan bestaan uit een controle van de boekhouding, maar ook uit controleurs die de fabrieken of boerderijen regelmatig inspecteren. Deze ingewikkelde procedures zorgen ervoor dat alleen de bedrijven die echt aan alle eisen voldoen, ook het keurmerk krijgen. Naast het feit dat je duurzaam en verantwoord bezig bent met mens en milieu, krijg je hier dan ook veel kwaliteit voor terug!

Apenkopje merken

Hoe kiest Apenkopje haar merken?

Op dit moment hechten wij hoofdzakelijk waarde aan de GOTS certificering voor biologisch katoen en aan de Fairtrade certificering. Alleen een Oeko-tex certificering is voor Apenkopje niet voldoende. Eigenlijk alle merken uit de collectie van Apenkopje zijn ook GOTS gecertificeerd. Of we kiezen heel bewust voor een klein, groeiend merk. Deze kleine merken kunnen soms nog niet aan de benodigde certificeringen voldoen, omdat dit vaak veel vraagt van een startend merk. Maar we weten hierbij wel zeker dat het merk zich heel bewust richt op duurzaamheid, goede werkomstandigheden. En dat het ethische waarden voor mens- en milieu hoog in het vaandel heeft staan. We hebben korte lijnen met onze merken, krijgen veel inzicht in de productieprocessen en in het contact met de boeren en productiemedewerkers.

Sommige kleding is heel lastig te produceren uit GOTS biologisch katoen. Te denken aan bijvoorbeeld een denim spijkerbroek. Heel af en toe kiest Apenkopje toch voor kleding met enkel deze Oeko-tex certificering, om zo wel een volwaardig aanbod te kunnen bieden. Wél blijft voorwaarde dat we dan zeker weten dat het merk milieu- en ehtische waarden hoog in het vaandel heeft staan. En de kleding alsnog op een zo verantwoord mogelijke manier is geproduceerd! Uiteraard vermelden we dan altijd duidelijk dat het dan niet om biologisch katoen gaat.