Ecologische en duurzame kinderkleding

Ecologische en duurzame kinderkleding

Apenkopje onderscheidt haar collectie met een ruim aan bod aan ecologische kinderkleding. Ecologische kinderkleding wordt steeds belangrijker en vormt momenteel een enorme trend. In onze webshop vind je kinderkleding die op een eerlijke manier is geproduceerd en waarbij de kwaliteit voldoet aan alle strenge eisen: OEKO-TEX en GOTS gecertificeerd. Veel van de merken zijn uniek in Nederland en alleen te vinden bij Apenkopje!

Bij Apenkopje vind je stoere, speelse en vooral vrolijke kinderkleding in de maten 56 t/m 128 en daar waar mogelijk nog wat grotere maten. De collecties zijn in principe gericht op jongenskleding, maar natuurlijk staat de kleding ook leuk bij stoere meiden!

Blade & Rose kinderkleding

Duurzame, unieke merken

Apenkopje onderscheidt zich door unieke merken aan te bieden die voldoen aan de richtlijnen voor Fairtrade, biologische en ecologische kinderkleding en zijn dus duurzaam en verantwoord. Zo bieden wij baby- en kinderkleding met stoere, vrolijke collecties van de merken: Toby Tiger, Coq en Pâte, Blade & Rose, Loud + Proud, Slugs & Snails, Villervalla, Little Green Radicals, JNY Colourful Kids en Duns Sweden.

Loud + Proud kinderkleding

Lifestyle producten

Tevens verkoopt Apenkopje leuke en duurzame lifestyle producten, zoals gymtassen, rugzakken en UV-zwemkleding.

lifestyle producten

Duurzaam en verantwoorde kinderkleding

Apenkopje wil graag mooie kinderkleding verkopen, maar niet ten koste van mens en milieu. We hebben voor de keuze van onze merken en artikelen niet alleen rekening gehouden met het stoere, speelse en vrolijke element. Maar alleen merken die werken met biologisch katoen of duurzaam zijn geproduceerd komen in aanmerking om samen te werken met Apenkopje. Door deze keuze groeien wij langzaam, maar gezond. Een merk kan leuk zijn, maar het moet wel passen binnen de visie van Apenkopje en deze koers willen we blijven varen. Hiermee kunnen we tevens een hogere kwaliteit en langere levensduur van onze producten garanderen! Wij zijn super trots op ons assortiment en zijn continue in beweging waardoor ons aanbod continue vernieuwd, actueel blijft en langzaam verruimd.

Meer over OEKO-TEX en GOTS keurmerk en certificering.

We-Cycle actie: oude kinderkleding doorgeven

De milieuvriendelijkste manier van kledinggebruik is natuurlijk het doorgeven van niet meer gedragen kinderkleding aan familie, vrienden of anderen. Op de wereld wordt gedragen kleding door veel mensen vaak snel ‘afgedankt’ en belandt het op de grote berg ‘afvalkleding’. Vooral ecologische merken zijn kwalitatief vaak zo goed, dat ze gerust nog een tweede of derde ronde meekunnen. Maar wat is er nu leuker om af en toe ook nieuwe ecologische kinderkleding te shoppen voor je kinderen? Apenkopje biedt een met deze We-Cycle een oplossing waardoor je het doorgeven van kinderkleding kunt combineren met het shoppen van nieuwe kleding!

We-Cycle Actie Apenkopje

 

Verantwoord ondernemen

De collectie van Apenkopje is met zorg samengesteld. In de webshop vind je producten die op een eerlijke manier geproduceerd worden, waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo kiezen we waar mogelijk voor biologisch katoen. Of kiezen we voor een merk dat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dat arbeiders onder goede omstandigheden werken tegen een reëel salaris en dat er uiteraard geen sprake is van kinderarbeid.

Ook vinden we het belangrijk dat wensen niet bij een wens blijven, maar ook echt uitkomen. Daarom doneert Apenkopje 1% van de jaarlijkse nettowinst aan Make-a-Wish Nederland. Een stichting die inmiddels vele wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uit heeft laten komen.

 

Kleding feestje of beurzen

Wil je de kleding van Apenkopje eens in real life bekijken? Dat kan gewoon bij jou thuis! Een kleding feestje van Apenkopje is een eigen variant op de welbekende ‘Tupperware party’s’. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Of wil je weten wanneer Apenkopje op beurzen te vinden is?

Kijk dan op Kleding feestje of beurzen.