Ecologische en duurzame kinderkleding

Filter

logo Apenkopje

Duurzame en verantwoorde kinderkleding & babykleding

Apenkopje onderscheidt haar collectie met een ruim aan bod aan ecologische en duurzame kinderkleding. De collectie van Apenkopje is met zorg samengesteld. In de webshop vind je producten die op een eerlijke manier worden geproduceerd. Zo kiezen we waar mogelijk voor 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Of kiezen we voor een merk dat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dat arbeiders onder goede omstandigheden werken tegen een reëel salaris en dat er uiteraard geen sprake is van kinderarbeid.

Gelukkig worden veel mensen zich steeds bewuster van de grote berg ‘afvalkleding’ in Nederland. Grote prijsvechters kunnen kleding heel goedkoop aanbieden. Maar kunnen zij ook daadwerkelijk garanderen dat de kleding op een duurzame en verantwoorde manier is geproduceerd? Nee, vaak niet! In onze webshop vind je kinderkleding die op een eerlijke manier is geproduceerd en waarbij de kwaliteit voldoet aan strenge eisen en richtlijnen en hoofdzakelijk gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Of kiezen we voor Fairtrade; met goede werkomstandigheden voor de boeren tegen een reëel salaris, uiteraard zonder kinderarbeid. De kinderkleding is dus op een eerlijke manier geproduceerd!

Little Green Radicals Apenkopje

Vrolijke en kleurrijke kinderkleding & babykleding

De collectie van Apenkopje is kleurrijk met vrolijke kleuren en prints! We willen heel graag dat kinderen zelf ook blij worden van de vrolijke en kleurrijke kinderkleding van Apenkopje. Toen onze oudste in de peuterpubertijd terecht kwam, was het voor ons als ouders niet meer zo gemakkelijk om hem een willekeurig setje kinderkleding aan te trekken. Sindsdien maakt hij zelf een keuze uit de vrolijke en kleurrijke kinderkleding van Apenkopje. Met heel veel plezier en trots trekt hij dan zijn favoriete Paarden t-shirt of Auto’s t-shirt aan. Vol trots laat hij op de kinderopvang of bij de peutergym aan de andere kindjes zijn stoere shirt zien!

Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat kinderen in de kleding van Apenkopje vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Rennen en klauteren in een strakke spijkerbroek is vaak helemaal niet zo prettig. Of de strakke knoop drukt vervelend in de buik van je kindje wanneer hij of zij lekker in de zandbak aan het spelen is. Bij Apenkopje vind je veel praktische baby- en kinderkleding die vooral ook erg prettig zit voor je kindje. Is een kindje hier eenmaal aan gewend, dan wil hij of zij vaak niet meer anders is onze eigen ervaring!

In ons aanbod proberen we zo divers mogelijk te zijn. We hebben twee keer per jaar nieuwe collecties. Om jullie zo ook nieuwe printjes en kleuren aan te bieden. Zo hebben we een breed aanbod duurzame t-shirts en longsleeves, maar ook broeken en truien/sweaters. Met dus veel verschillende vrolijke en kleurrijke printjes! Zoek je een specifiek printje die je niet in de webshop ziet staan? Stuur ons dan even een berichtje, dan gaan we bij onze merken voor je op zoek!

Toby Tiger producten Apenkopje

Biologische en ecologische kinderkleding & babykleding

Apenkopje wil graag stoere, vrolijke en kleurrijke kinderkleding verkopen, maar dus beslist niet ten koste van mens en milieu. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dus zonder pesticiden en insecticiden. Als voorbeeld: om 1 kg katoen te maken is er bij normaal katoen gemiddeld 1 litter bestrijdingsmiddel nodig. Dit heeft een enorme impact op mens en milieu omdat deze chemicaliën ook in de grond en het drinkwater terecht komen. Bij de teelt van biologisch katoen gebruiken katoenboeren onder andere insecten om aantasting van schadelijke beestjes tegen te gaan. Daarnaast wordt er bij de verbouwing van katoenplanten geen kunstmest gebruikt. Maar er wordt gebruik gemaakt van van plantaardig en dierlijk afval.

En ook heel belangrijk: er wordt geen misbruik gemaakt van kinderen. In India zijn naar schatting meer dan 400.000 kinderen aan het werk op normale katoenplantages en in Oezbekistan wordt gezegd dat er zelfs 2 miljoen kinderen gedwongen worden om te werken op katoenplantages. Bij de biologische en ecologische kinderkleding is er gegarandeerd geen sprake van kinderarbeid!

Buiten dat de ecologische kinderkleding van Apenkopje eerlijk is voor mens en milieu, heeft ook voor kindjes het dragen van ecologische en biologische kinderkleding veel voordelen. Kinderen met een allergie verdragen biologische baby- en kinderkleding van organisch/biologisch katoen beter. Het draagt fijner en zit daarnaast ook lekkerder doordat het zachter aanvoelt en beter ademt. De kinderkleding van Apenkopje is dus fijn voor je kindje én het milieu!

Er zitten namelijk geen chemicaliën in de stof, waardoor je huid niet in aanraking komt met schadelijke stoffen. Een t-shirt van biologisch katoen is ongeveer 90% minder toxisch dan een t-shirt van conventioneel katoen!

 

Ecologische babykleding & kinderkleding is duurzamer

Ecologische en biologische babykleding en kinderkleding is hoofdzakelijk gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en dit kwaliteitsverschil merk je absoluut. We kunnen hiermee ook een hogere kwaliteit en langere levensduur van onze producten garanderen!

De milieuvriendelijkste manier van kledinggebruik is natuurlijk het doorgeven van niet meer gedragen kinderkleding aan familie, vrienden of anderen. Maar wat is er nu leuker om af en toe ook nieuwe duurzame kinderkleding te shoppen voor je kinderen? Bij Apenkopje kun je dus met een gerust hart nieuwe babykleding en kinderkleding shoppen! Vooral kinderkleding van duurzame ecologische merken is kwalitatief vaak zo goed, dat ze gerust nog een tweede of derde ronde meekunnen. De babykleding en kinderkleding blijft langer mooi en goed. Wasbeurt na wasbeurt. Dit in tegenstelling tot kinderkleding van prijsvechters en grote winkelketens, die vaak na een paar keer wassen al op de berg ‘afvalkleding’ belandt. Hierdoor kan de kleding nóg beter worden doorgegeven aan een broertje of zusje, neefje of nichtje of vriendje of vriendinnetje. Ook dit heeft natuurlijk een positieve invloed op het milieu!

De prijzen van ecologische kinderkleding liggen wel wat hoger. Of eigenlijk zijn we denk ik vooral steeds meer gewend geraakt aan de stunt prijzen van fast fashion en de grote winkelketens. Twee t-shirts voor 15,-? Of 3 rompers voor 10,-? Het klinkt zo leuk. Maar je kunt er eigenlijk wel van op aan dat de productie van deze kleding absoluut meer negatieve impact heeft gehad op de mens en het milieu. En vaak ligt het slijtage gehalte ook nog eens hoger dan van ecologische kinderkleding waardoor de kleding veel langer mee gaat!

Ecologische en duurzame kinderkleding Apenkopje

GOTS en/of FAIRTRADE kinderkleding

Biologisch katoen met een ethisch verantwoorde productie die voldoet aan de strenge richtlijnen: in onze webshop vind je kinderkleding die op een eerlijke manier is geproduceerd en waarbij de kwaliteit dus voldoet aan strenge eisen. Alleen een OEKO-TEX certificering is voor Apenkopje niet voldoende. Bijna alle merken uit de collectie van Apenkopje zijn ook GOTS gecertificeerd. De GOTS certificering voor kinderkleding is toch eigenlijk wel de meest betrouwbare certificering voor een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie van de kinderkleding. Textiel dat voldoet aan de GOTS certificering garandeert een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie en eindproduct. GOTS heeft bijvoorbeeld milieueisen voor de verwerking van katoen vezels en strenge eisen voor de arbeidsomstandigheden in de productiefase van GOTS kinderkleding.

Daarnaast hebben we merken in collectie die voldoen aan de Fairtrade certificering. Onder andere het merk Little Green Radicals. Fairtrade is een certificering die erop toe ziet dat boeren een eerlijke prijs ontvangen voor de geproduceerde katoen. Het ziet toe op de gezondheid en veiligheid van boeren en andere sociale eisen, zoals zwangerschapsverlof. Maar er gelden ook strenge regels voor afval- en waterbeheer en de boeren moet aantonen dat ze zo min mogelijk kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 

De unieke merken van Apenkopje

We hebben voor de keuze van onze merken en producten niet alleen rekening gehouden met het stoere, kleurrijke en vrolijke element. Maar alleen merken waar de kleding duurzaam wordt geproduceerd komen in aanmerking om samen te werken met Apenkopje. Door deze keuze groeien wij langzaam, maar gezond. Een merk kan leuk zijn, maar het moet wel passen binnen de visie van Apenkopje en deze koers willen we blijven varen.

Apenkopje heeft collecties van merken die veelal uniek, nieuw en nog relatief onbekend zijn in Nederland. Zo zijn de merken Frugi, Piccalilly en Little Green Radicals grote eco merken in de UK, maar in Nederland. Een grote favoriet van Apenkopje is het Engelse merk Toby Tiger. Hier is Apenkopje mee gestart en dit merk wordt langzaam steeds populairder in Nederland. De kwaliteit van deze merken is absoluut te merken!

Een andere favoriet van Apenkopje is het Duitse merk Loud + Proud. De kleding kenmerkt zich door de streepjes met veel dieren printen en fijne zachte stoffen. Loud + Proud produceert haar kleding in Duitsland, Hongarije en Portugal; in Europa en dichtbij dus! Hierdoor is er nog meer controle over de productieprocessen en werkomstandigheden en vooral ook minder transport.

Zo bieden wij baby- en kinderkleding met stoere, vrolijke collecties van de merken: Toby Tiger, Coq en Pâte, Blade & Rose, Loud + Proud, Slugs & Snails, Frugi, Piccalilly, ImseVimse, Villervalla, Little Green Radicals, JNY  en Duns Sweden

 

Blade & Rose producten

 

Scandinavische babykleding & kinderkleding

Apenkopje heeft ook enkele mooie Scandinavische merken in haar collectie. Een grote bekende favoriet is het Zweedse merk Duns Sweden. Het kleurrijke merk Villervalla wordt ook steeds populairder! Hetzelfde geldt voor JNY met haar opvallende kleurrijke dieren prints. Scandinavische kinderkleding staat vaak al bekend om haar goede kwaliteit. Scandinavische kinderkleding gemaakt van 100% biologisch katoen heeft helemaal een uitmuntende kwaliteit!

Apenkopje kiest soms ook heel bewust voor een klein, groeiend merk. Deze kleine merken kunnen soms nog niet aan de benodigde GOTS of Fairtrade certificeringen voldoen. Deze certificeringen vragen vaak veel van een net gestart merk. Maar we weten bij deze kleine startende merken vaal wel zeker dat ze zich heel bewust richten op duurzaamheid, ethische waarden voor mens- en milieu en dat ze goede werkomstandigheden hoog in het vaandel hebben staan. Sinds het najaar van 2019 heeft Apenkopje ook een uniek en handgemaakt kledingmerk aan haar collectie toegevoegd. Jolanda van Joos kan vaak aan specifieke vragen en wensen van klanten voldoen.

 

Hippe jongenskleding én meisjeskleding

Vanuit oorsprong zijn de collecties van Apenkopje gericht op jongenskleding, maar de kleding van Apenkopje staat natuurlijk ook erg leuk bij stoere meiden! We hebben een vrij groot aanbod babykleertjes en kinderkleding! Toch vind je bij Apenkopje geen roze kinderkleding en geen jurkjes. De collectie van Apenkopje is stoer, hip, vrolijk en kleurrijk! Van maat 50 (newborn) tot en met maat 152. Van baby tot puber; Apenkopje groeit met jouw kind mee!

 

Duurzame accessoires

Maak je outfit compleet de duurzame en kleurrijke accessoires van Apenkopje! Zoek je een zonnehoedje, rugzak, gymtas of een portemonnee? We hebben veel vrolijke accessoires met kleurrijke dieren prints waarmee je erg leuke combinaties kunt maken. Deze rugzakken en gymtassen vallen wel op aan de kapstok! Uiteraard duurzaam gemaakt van biologisch katoen.

Duurzame accessoires Apenkopje

Extra’s voor vaste klanten

Apenkopje heeft veel terugkerende klanten. We horen vaak terug dat Apenkopje meegroeit met het kindje; de kleding van Apenkopje is er immers voor 0-12 jaar. Om onze vaste klanten te ‘belonen’ kun je bij het aanmaken van een account sparen voor een leuke korting op je volgende bestelling. Spaar je ook al mee met ons Punten spaarsysteem?

 

Wil je toch iets ruilen of retourneren?

We willen vooral dat je veel (draag)plezier beleeft aan een kledingstuk of accessoire. Mocht er toch iets zijn; te klein, te groot of iets anders. We horen het graag! Ben je niet tevreden met een artikel, dan kun je het binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel aan Apenkopje terugsturen. Lees dan eerst even de ‘Spelregels voor ruilen en retourneren‘ door.

 

Kleding feestjes, beurzen en fairs

Wil je de kleding van Apenkopje eens in real life bekijken? Dat kan gewoon bij jou thuis! Een kleding feestje van Apenkopje is een eigen variant op de welbekende ‘Tupperware party’s’. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Of wil je weten wanneer Apenkopje op beurzen te vinden is? Kijk dan eens bij Kleding feestje of Kinder- en kledingbeurzen.