Het gezicht achter de webshop!

Over Apenkopje

In 2013 is Apenkopje.nl opgericht door Jacobi Kuipers. Met veel passie en enthousiasme heeft zijn een stevige basis gelegd voor de stoere, speelse en vrolijke webshop. In juni 2019 is de webshop overgenomen door Renée Berghuis – de Vos.

 

Het gezicht achter de webshop: Renée

Met mijn man Bart-Jan en ons zoontje Robin (bijna 2) wonen we in het centrum van het gezellige Meppel. In november verwachten we ons tweede kindje.  Naast aqua bootcamp en yoga word ik heel blij van mensen die hun hart volgen, zon en ben ik dol op een goede cappuccino.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie/verslavingszorg en jeugdzorg, merkte ik steeds meer dat deze jas op dit moment in mijn leven niet meer goed paste. Nadat ik besloten had het roer om te gooien, kwam ik bij toeval in die periode op de webshop van Jacobi terecht en zag ik tot mijn enthousiasme dat deze ter overname aangeboden stond. De favoriete knuffel van onze zoon is een aap, zijn eerste woordje was ‘aap’ en we noemen hem vaak ‘aapie’. Het voelde meteen een beetje ‘alsof dit zo moest zijn’. Al snel werd de knoop doorgehakt waarmee Apenkopje.nl naar het noorden is verhuisd!

Van alles rondom Apenkopje word ik nu al super enthousiast en heel blij! Zelfs van het doen van de boekhouding ? Ik kan veel van mijn passies en kwaliteiten kwijt binnen het runnen van de webshop. En op deze manier kan ik toch mijn gezin met mijn werk combineren op een manier die voor mij goed voelt.

 

Apenkopje

Mijn visie achter de webshop staat uiteraard in het teken van duurzaamheid. De milieuvriendelijkste manier is natuurlijk het doorgeven van niet meer gedragen kinderkleding aan familie, vrienden of anderen. Vooral ecologische merken zijn kwalitatief vaak zo goed, dat ze gerust nog een tweede of derde ronde meekunnen. Maar wat is er nu leuker om af en toe ook nieuwe kleding te shoppen voor je kinderen? Naast een leuke We-Cycle actie probeert Apenkopje daar waar mogelijk gebruik te maken van duurzaam en gerecycled (verpakkings)materiaal.

De belangrijkste gedachtegoed achter Apenkopje niet te vergeten: kinderen mogen zo lang mogelijk kind zijn, in kleurrijke kleding met leuke prints waar ze zelf ook vrolijk en blij van worden! De collectie van Apenkopje is dan ook stoer, speels en vrolijk. De aap mag natuurlijk niet ontbreken in de collecties van Apenkopje, maar je vindt er ook veel andere stoere en vrolijke dieren!

 

Verantwoord ondernemen

De collectie van Apenkopje is met zorg samengesteld. In de webshop vind je producten die op een eerlijke manier geproduceerd worden, waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo kiezen we, indien mogelijk, voor biologisch katoen, eerlijk voor mens en milieu. Of kiezen we voor een merk dat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dat arbeiders onder goede omstandigheden werken tegen een reëel salaris en dat er uiteraard geen sprake is van kinderarbeid.

Ook vinden we het belangrijk dat wensen niet bij een wens blijven, maar ook echt uitkomen. Daarom doneert Apenkopje 1% van de jaarlijkse nettowinst aan Make-a-Wish Nederland, een stichting die inmiddels vele wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uit heeft laten komen.

You Might Also Like

Geef een reactie