Apenkopje.nl is in 2013 opgericht. Met veel passie en enthousiasme heeft Jacobi Kuipers vanuit Arnhem een stevige basis gelegd voor de kleurrijke, speelse en vrolijke webshop. In juni 2019 is de webshop overgenomen door Renée.

 

Over Apenkopje

Het gezicht achter de webshop: Renée

Met mijn man Bart-Jan en Apenkopjes Robin (2017) en Lars (2019) wonen we in het centrum van het gezellige Meppel. Na lang in de jeugdzorg werkzaam te zijn geweest, heb ik het in 2019 aangedurfd mijn gevoel te volgen om meer thuis te willen zijn bij onze kinderen, in combinatie met het runnen van mijn nieuwe grote passie: Apenkopje.nl!

 

Bewust en duurzaam ouderschap

In het ouderschap probeer ik steeds bewuster, duurzamer en natuurlijker te leven. Dit vind ik zelf soms behoorlijk lastig in een consumptie maatschappij die we hier in Nederland kennen. Voordat ik moeder werd, was ik hier veel minder mee bezig. Maar steeds meer voel ik mij verantwoordelijk voor de wereld die wij achterlaten voor onze kinderen. Heel vaak voelt het voor mij als dweilen met de kraan open. Maar ik ben er steeds meer van overtuigd dat elke kleine stap hierin helpt!

Bewuster en duurzamer leven staat voor mij heel erg in het teken van het doorbreken van patronen en het maken van bewuste keuzes. Soms in heel kleine dingen. Toen ik net moeder was van Robin ben ik gaan kijken wat ik simpel zou kunnen verduurzamen en mijn eerste stap hierin was kinderkleding. Van een vriendin kreeg ik al heel veel doorgegeven kinderkleding. Maar net als elke ouder (denk ik) vond ik het toch ontzettend leuk om af en toe zelf ook wat nieuw te kopen voor ons kleine aapie.

Bewust en duurzaam ouderschap Apenkopje

Duurzame kinderkleding

Ook in Nederland wordt de berg ‘afvalkleding’ steeds groter. Ik merkte dat kinderkleding van prijsvechters en grote winkelketens met ‘fast fasion‘ na vaak al een paar keer wassen ging pillen, ging slijten en sneller op deze berg ‘afvalkleding’ belandde. Ecologische/biologische kinderkleding blijft kwalitatief erg goed en is zo veel zachter en fijner voor je kindje. Hierdoor kan deze kleding nog beter doorgegeven worden en kan het vaak gerust nog een tweede of derde ronde mee. En ze zijn vaak al zo snel weer uit een maat gegroeid!

De prijzen van duurzame kinderkleding liggen wel wat hoger. Lees hier waarom. Of misschien liggen deze prijzen niet eens echt hoger, maar zijn we steeds meer gewend geraakt aan de extreme stunt prijzen van fast fashion. Raar eigenlijk. Vijf rompers voor 10,-? Klinkt leuk, maar je kunt er van op aan dat de productie van deze rompers absoluut meer negatieve impact heeft gehad op mens- en milieu dan een duurzaam en verantwoord geproduceerde romper.

De milieuvriendelijkste manier is natuurlijk het doorgeven van niet meer gedragen kinderkleding aan familie, vrienden en anderen. Maar wil je toch een keertje wat nieuws kopen voor je kindje? Koop dan alsjeblieft bij kleine, duurzame ondernemers, waarbij de kleding voldoet aan strenge richtlijnen voor een ethisch verantwoorde productie!

Als we allemaal verantwoord en bewuster winkelen, dan zetten we al een belangrijke stap in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk!

Blije kinderen - Apenkopje

Blije kinderen!

Naast duurzaamheid wil ik heel graag dat een kindje met plezier zijn of haar kleding aantrekt! Ik hoor vaak om mij heen dat ouders het jammer vinden dat kinderkleding steeds ‘volwassener’ en/of ‘fashionable’ is. Daarom vind je bij Apenkopje juist veel kleur en (te) gekke prints!

Toen onze oudste in de peuterleeftijd terecht kwam, was het niet meer zo makkelijk om hem ’s ochtends een willekeurig setje kleertjes aan te trekken. Sindsdien kiest hij elke ochtend zelf zijn kleding uit en kiest hij hierin steevast voor de vrolijke printjes van Apenkopje. Vol trots laat hij aan andere kindjes bij de opvang of de peuter gym dan zijn favoriete ‘auto shirt‘, ‘visjes shirt‘ of zijn ‘paarden shirt‘ zien. De collectie van Apenkopje is dan ook kleurrijk, speels en vrolijk!

De collectie van Apenkopje is in principe gericht op jongenskleding, maar veel prints zijn unisex en staan ook ontzettend leuk bij meisjes. De aap mag natuurlijk niet ontbreken in de collecties van Apenkopje, maar je vindt er ook veel andere vrolijke dieren en prints!

Ben je een keer op zoek naar een specifiek printje of thema waar jouw kindje fan van is? Laat dit ons weten; dan gaan we op zoek!

 

Ook vindt Apenkopje het belangrijk dat wensen van kinderen niet bij een wens blijven, maar dat deze ook echt mogen uitkomen. Daarom doneert Apenkopje 1% van de jaarlijkse nettowinst aan Make-a-Wish Nederland, een stichting die inmiddels vele wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uit heeft laten komen.