Over Apenkopje

Apenkopje.nl is in 2013 opgericht door Jacobi Kuipers. Met veel passie en enthousiasme heeft zij een stevige basis gelegd voor de duurzame, kleurrijke en vrolijke webshop. Later is de webshop overgenomen door Renée Berghuis en zo verhuisde Apenkopje naar Meppel. Renée heeft ervoor gezorgd dat de webshop flink is gegroeid. Waren er eerst vooral kleertjes voor jongens van 0-5 jaar, nu vind je in de webshop kleertjes voor jongens én voor meisjes van 0-12 jaar. En nu, gaat Renée aan een nieuw avontuur aan en mag ik, Inge, deze mooie webshop verder uitbouwen.

Het gezicht achter de webshop: Inge

Met mijn man Matthijs en twee kinderen (Quint, 5 jaar en Suus, 4 jaar) woon ik in Nijeveen. Vlak bij Meppel. Graag maak ik zelf kleren, geniet ik van de zon en drink ik een wijntje. Als buitenmens ben ik ook veel in de tuin te vinden en vind ik het heerlijk om de tuin ieder jaar weer om te toveren tot een kleurige bloemenzee.

Toen onze Quint geboren werd, ging ik op zoek naar kleurrijke en eerlijke kinderkleding. Dit bleek nogal een uitdaging! Erg blij waren we dan ook toen Renée Apenkopje.nl naar Meppel haalde. Al snel werd ik vaste klant. Prachtig kleurige kleding die ook nog eens duurzaam en eerlijk geproduceerd is. Voor ons is het dan ook een bijzondere mooie uitdaging dat we deze webshop nu mogen voortzetten.

 

De wereld is van ons allemaal!

Thuis proberen wij bewust om te gaan met het milieu, met afval scheiden, met boodschappen doen en ook met kleding keuze. Om de aarde door te laten draaien, zullen we allemaal ons steentje moeten gaan bij dragen. Bewuster leven, zorgde ervoor dat ik anders ging inkopen. En daar hoort voor ons ook zeker duurzaam geproduceerde kinderkleding bij.

Bewust en duurzaam ouderschap Apenkopje

Duurzame kinderkleding

Ook in Nederland wordt de berg ‘afvalkleding’ steeds groter. Ik merkte dat kinderkleding van prijsvechters en grote winkelketens met ‘fast fashion‘  vaak al na een paar keer wassen ging pillen en uit model raakte en hierdoor sneller op deze berg ‘afvalkleding’ belandde. Ecologische/biologische kinderkleding blijft beter in model, verkleurt minder snel en is zo veel zachter en fijner voor je kindje. Hierdoor kan deze kleding nog beter doorgegeven worden; het kan gerust nog een tweede of derde ronde mee!

De prijzen van duurzame kinderkleding liggen wel wat hoger. Of misschien liggen deze prijzen niet eens echt hoger, maar zijn we steeds meer gewend geraakt aan de extreme stunt prijzen van fast fashion. Raar eigenlijk. Vijf rompers voor € 10,-? Klinkt leuk, maar je kunt er van op aan dat de productie van deze rompers absoluut meer negatieve impact heeft gehad op mens en milieu dan een duurzaam en verantwoord geproduceerde romper.

De milieuvriendelijkste manier is natuurlijk het doorgeven van niet meer gedragen kinderkleding aan familie, vrienden en anderen. Maar wil je toch een keertje wat nieuws kopen voor je kindje? Koop dan alsjeblieft bij kleine, duurzame ondernemers, waarbij de kleding voldoet aan strenge richtlijnen voor een ethisch verantwoorde productie. Over Apenkopje durven wij te zeggen dat onze collecties daaraan voldoen!

Als we allemaal verantwoord en bewuster winkelen, dan zetten we al een belangrijke stap in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk!

Blije kinderen - Apenkopje

 

Kleurrijke kleding voor kleurrijke kindjes

Net als het zoeken naar duurzame kinderkleding, zocht ik ook kleurrijke kinderkleding. Het viel me al snel op dat, met name jongenskleding, in de meeste gevallen donker blauw, donker groen of grijs is en dan ook nog zonder print. Juist voor onze vrolijke enthousiaste Quint wilde ik graag kleding met meer kleur en leuke prints. Ze hebben nog tijd genoeg om saaie kleding te dragen!

De collectie van Apenkopje is, naast duurzaam, ook zeer kleurrijk. En dat geldt niet alleen voor de jongenskleding maar ook zeker voor de meisjes kleding. Van stoere shirts tot vrolijke jurkjes. Er is voor iedereen wel wat leuks te vinden.

Mocht je op zoek zijn naar kleding voor je kindje met een specifiek thema of een specifieke print, neem dan gerust even contact op, dan kunnen we altijd even kijken wat er mogelijk is!