Stoer, speels en vrolijk voor jongens tot 5 jaar!
(0)

+31 (0)6 285 92 692

Over Mevrouwtje-Meneertje

  Shop nu Mevouwtje*Meneertje

Mevrouwtje-Meneertje is een kinderkleding label met een verhaal, gebaseerd in Antwerpen-België.
Concept en ontwerp door Liesbeth Wouters, één van de oprichters van de winkels Rewind in Antwerpen.
De creaties van Mevrouwtje-Meneertje zijn bovenal eerlijk en brengen een glimlach op ieders gezicht.

* Eerlijk

Ieder kledingstuk is in kleine oplage geproduceerd in Izmir, Turkije en vervaardigd uit 100% organisch katoen. Onze kleding draagt het GOTS label (Global Organic Textile Standard label). Dit betekent dat het gehele productieproces, van de teelt van de katoenvezel tot en met de uiteindelijke verwerking tot kleding, is uitgevoerd op een biologische, maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier.

Mevrouwtje-Meneertje zijn non seasonal producten.
Dit wil zeggen dat, door toepassing van verfijnde tijdloze basismodellen, deze het hele jaar door gedragen kunnen worden. Seizoensgebonden producten zorgen voor massaproductie en dragen bij aan het nog groter maken van de enorme afvalberg die we reeds gecreëerd hebben. Daarom zorgen we ervoor dat alle creaties van Mevrouwtje-Meneertje die er per seizoen bijkomen probleemloos gecombineerd kunnen worden met de stukken van het seizoen ervoor.

Door de gelimiteerde oplage per ontwerp en het non seasonal karakter zal ieder kledingstuk worden verkocht tot het volledig uitverkocht is. Het zal dan ook niet opnieuw geproduceerd worden. Alle Mevrouwtje-Meneertje creaties zijn dus eigenlijk vrij unieke stukken.

* Een glimlach

Mevrouwtje-Meneertje tovert een glimlach op ieders gezicht. Eerst en vooral door de humor die de kleding uitstraalt. Op ieder bovenstuk van de collectie pronkt een tekening van een mevrouwtje of meneertje. De winnaars van de tekenwedstrijd die we organiseren, worden uitgeroepen tot één van de designers van Mevrouwtje-Meneertje. Hun foto pronkt, samen met hun naam en leeftijd, op ieder label met hun creatie.

Iedereen jonger dan 10 jaar kan meedoen aan de tekenwedstrijd van Mevrouwtje-Meneertje.

Sinds het ontstaan van Mevrouwtje-Meneertje in 2010, wordt een deel van de opbrengst geschonken aan het Kinderkankerfonds. Zij staan in voor een betere dagdagelijkse levenskwaliteit van de kinderen die lijden aan de ziekte. Zo hopen wij bij deze kinderen ook een glimlach op hun gezicht te kunnen toveren.

Blogs over Mevrouwtje*Meneertje

Mevrouwtje*Meneertje stopt!

Helaas heeft het merk besloten om niet verder te gaan met deze geweldige kledinglijn. Hun focus ligt op de eigen winkel. Daarom is het gehele merk in de Sale en komen er geen nieuwe printjes bij of aanvullingen. 

 
Onze Merken