Stoer, speels en vrolijk voor jongens tot 5 jaar!
(0)

+31 (0)6 285 92 692

Over Piccalilly

Piccalilly    Shop nu Piccalilly

 

In 2006 gegon ons avontuur. Kort na de geboorte van mijn tweede dochter werd ik op mijn werk "overbodig". Tijden van zorgen werden positieve mogelijkheden en ik verloste me van de 9-5 metaliteit en begon met het merk Piccalilly.

De markt voor biologische kleding stond in de kinderschoenen en het ontbreken van kleur, design en wil om organische babykleding te kopen leek een gat inde markt .Tijdens mijn werk voor de BAFTS ( British Association of Fair Trade Shops ) versterkte dit idee. Ik was al heel lang gefrustreerd door de te grote afhankelijkheid van de 'waardigheid' van ethische producten en wilde een nieuwe generatie van ethisch geproduceerde producten maken. Deze producten moesten milieuvriendelijk, modern, luxieus en aantrekkelijk zijn voor een nieuwe generatie van maatschappelijk verantwoorde ouders en grootouders die geen compromie willen sluiten voor stijl .

Door een gelukkige samenloop van omstandigheden kreeg ik via een contactpersoon een innovatief project in Kolkata in mijn vizier. Om niks te missen sprong ik op een vliegtuig om kennis te maken met Rajat. Rajat was bezig met een baanbrekend project in India om biologisch katoen te verbouwen. Ik leerde dat werken met Fairtrade gecertificeerd biologisch katoen en kleurstoffen met een beperkte inpact op het milieu we een nieuwe generatie van ethische kleding kunnen maken die niet alleen grote voordelen heeft voor de boeren en fabrieksarbeiders, maar ook veel beter is voor de babyhuid. Dat klonk als een geweldig idee en Piccalilly was geboren! Het Piccalilly verhaal groeit sindsdein snel. We zijn de achterkamer van ons huis al lang ontgroeid en zijn verhuisd naar een mooi pand in de marktstad Settle, met uitzicht op de Settle-Carlisle spoorlijn en de glooiende Yorkshire Dales heuvels .

Onze collecties zijn ook flink gegroeid (meer dan alleen babykleding) en het Piccalilly team lijkt elke dag groter te worden! Maar de waarheid is; ik ben niet van een snel leven of snel verkopende mode. Je kan me nog steeds in het weekend vinden terwijl ik onze moestuin aan het graven ben in de Yorkshire Dales of samen ben met familie en vrienden . Ik heb ook veel dingen in de afgelopen vier jaar geleerd door afstand te het nemen van de dagelijkse gang van zaken door te gaan kijken en praten met de katoenboeren en de leveranciers . Door in gesprek te gaan met de mensen die onze producten produceren en bewust zijn hoe we dingen doen, hebben we ene grote impact op andere mensen hun leven. Al met al is het dat een grote verantwoordelijkheid en dat is iets wat ik heel serieues neem. Tot nu toe is het een groot avontuur geweest en ik kan niet wachten om het volgende hoofdstuk te schrijven. 

Piccalilly - The story so far