Ruilen en retourneren

Apenkopje.nl wil graag dat je veel (draag)plezier beleeft aan het kledingstuk of ander artikel. Mocht er toch iets zijn; te klein, te groot of iets anders. Ruilen of retourneren kan altijd. We horen het graag!

Spelregels:

Ben je niet tevreden over een kledingstuk of accessoire, dan heb je een nadenkperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je hebt vanaf het moment van de retour melding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Stuur hiervoor onderstaande gegevens naar info@apenkopje.nl.

We ontvangen dan graag de volgende gegevens:
1. Bestelnummer
2. Artikelnaam en aantal
3. Artikelnummer (deze kun je vinden in de mail op de factuur achter artikelnaam)
4. Ruilen/terugstorten van het geld
5. IBAN rekeningnummer en tenaamstelling waarop je het aankoopbedrag terug wilt ontvangen
6. Eventueel het gewenste product dat je wenst te ontvangen in ruil voor het geretourneerde product

  • Na de retour melding kun je het product retourneren in een zo oorspronkelijk mogelijke staat inclusief alle labels en kaartjes. Indien mogelijk kun je hiervoor de verpakking van de verzending van Apenkopje opnieuw gebruiken.
  • Geef je pakket af bij een PostNL Servicepunt. Zorg dat je een artikel voldoende frankeert, anders zijn we helaas genoodzaakt dit bedrag te factureren.
  • Voor het retourneren of omruilen van de bestelling zijn de retour kosten voor jouw eigen rekening. Veel mensen zijn tegenwoordig bij grote winkelketens en grote online webshops gewend om producten kosteloos te kunnen retourneren. Maar helaas kan dit voor een kleine zelfstandige absoluut niet uit. Wij betalen immers wel voor deze verzendkosten. En natuurlijk willen we, ook vanuit milieu oogpunt, zo min mogelijk extra pakketjes. Bij een volledige retour zending zijn wij wettelijk wel verplicht om ook de verzendkosten te crediteren. (Lees ook eens onze duurzame tips voor online shoppen)
  • Uiteraard zijn retour kosten niet voor eigen rekening bij een productiefout of wanneer er een fout is gemaakt vanuit onze kant! Dan nemen wij de retour kosten op ons en ontvang je van ons een retour label voor het pakketje.
  • Wanneer het artikel bij Apenkopje is binnengekomen en goed is verwerkt, ontvang je een retour bevestiging per mail en een update van je geruilde of geretourneerde product en eventuele terugbetaling.
  • Retourzendingen die buiten de retour termijn aangeboden worden (datum poststempel is leidend), kunnen wij helaas niet crediteren.
  • Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
  • Eventueel kunt u ook gebruik maken van het modelformulier in de Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk Apenkopje.nl

Voor omruilen vanuit het buitenland hanteren we een eigen bijdrage van € 4,50.

*Spelregels ruilen en retourneren zijn aangepast per 6 april 2021

Veelgestelde vragen over ruilen of retourneren

Wat moet ik doen als ik een beschadigd product heb ontvangen?

Dat is vervelend. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Meld dit dan zo snel mogelijk via info@apenkopje.nl. Mogelijk vragen wij je om het product naar ons terug te sturen of ons te voorzien van beeldmateriaal waarop zichtbaar is waarom het artikel je niet bevalt of wat er niet klopt. Uiteraard komen we je dan graag tegemoet door kosteloos een nieuw artikel te sturen of een andere passende oplossing te bieden. Mochten we het noodzakelijk achten dat het beschadigde artikel toch naar ons wordt opgestuurd, dan ontvang je van ons hiervoor een retour label.

Waar kan ik mijn producten naartoe sturen?

Let op: nieuw adres per 1 juni 2021!

Apenkopje.nl
De Veurdele 60
7948 DP NIJEVEEN

Kan ik ook een product ruilen voor een andere maat/kleur?

Is de maat of kleur niet wat je ervan had verwacht, dan biedt Apenkopje.nl je de optie om deze te retourneren en om te ruilen. Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte van je wens om te ruilen. Voor het enkel retourneren van het artikel gelden dezelfde retour voorwaarden. Na ontvangst van het artikel en controle ontvang je per mail van Apenkopje een bevestiging. Als het artikel nog voorradig is, reserveert Apenkopje het artikel alvast voor je. Wanneer het artikel niet meer voorradig is, vraagt Apenkopje.nl je naar een alternatief. Bij het om te ruilen artikel worden voor het opnieuw versturen door Apenkopje eenmalig geen verzendkosten in rekening gebracht. Je betaalt echter wel zelf de verzendkosten van het om te ruilen product naar Apenkopje.nl.

Kan ik een product uit de Sale retourneren?

Jazeker, mits het binnen 14 dagen na ontvangst wordt teruggestuurd. Ook voor artikelen uit de Sale gelden dezelfde retour voorwaarden als voor een nieuw artikel.

Hoe wordt een retour afgehandeld wanneer ik heb betaald met AfterPay?

Wanneer je hebt betaald met AfterPay, blijft het bedrag natuurlijk ‘on hold’ staan totdat je aangeeft tevreden te zijn met je aankoop. Mocht je toch een artikel of de volledige aankoop willen retourneren, dan hoef je natuurlijk niet te betalen voor de producten die je retour stuurt en verloopt dit via AfterPay. Apenkopje regelt dit verder helemaal onderling met AfterPay. Wel kan het zo zijn dat je toch een rekening ontvangt voor de verzendkosten. Deze verzendkosten zijn door Apenkopje immers wel gemaakt. Zoals ook hierboven al is benoemd, kan het voor ons als kleine zelfstandig ondernemer niet uit wanneer we bij een retourzending zelf zouden moeten betalen voor de gemaakte verzendkosten.

Wat gebeurt er met mijn gespaarde punten?

Wanneer je het artikel retour stuurt zonder dat er een ruiling plaatsvindt voor een ander artikel, dan worden de gespaarde punten in mindering gebracht op het totaal. Bij een ruiling blijven de reeds gespaarde punten van kracht, ook al is het geruilde artikel meer of minder punten waard. Lever je punten in voor korting en stuur je het artikel zonder ruiling retour, dan ben je de punten helaas wel kwijt.

Klachten zijn kansen Apenkopje

Klachten

Heb je een klacht over een product, onze dienstverlening of over (de bezorging van) je bestelling?

Klachten zijn kansen! Heb je een klacht, wacht hier niet te lang mee en meldt het ons. Wij denken graag samen met je mee voor een passende oplossing. Heb je een klacht? Stuur dan een mail naar klacht@apenkopje.nl met het factuurnummer en de contactgegevens. Heb je voorkeur voor een bepaald tijdstip of dagdeel waarin je gebeld wilt worden, vermeld dit dan in de mail. Apenkopje reageert binnen 48 uur op je klacht op het door jou opgegeven telefoonnummer of andere contactmogelijkheid.

Na ontvangst van jouw klacht ontvang je van Apenkopje een ontvangstbevestiging. Wij streven er naar de klacht binnen 14 dagen op te lossen. Mocht het door omstandigheden langer duren dan de termijn van 14 dagen, dan stellen wij je hiervan op de hoogte en geven een indicatie wanneer je een reactie kunt verwachten.

Geschillencommissie

Deze commissie kan zowel door Apenkopje als door de consument worden aangeschreven als de klacht niet naar tevredenheid kan worden opgelost. Informatie hierover staat in artikel 17 van de Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk Apenkopje.nl

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op (http://ec.europa.eu/odr) Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.