-50%
Uitverkocht

Plan Toys Clutching Toy

Deze houten driehoek rammelaar van Plan Toys is uitgevoerd in mooie zachte pastelkleuren. Superleuk uitgevoerd want midden in de driehoek zit een houten bal, die rammelt als je de bal op en neer beweegt. De driehoek is zo gemaakt, dat je de bal met wat moeite uit de driehoek kunt halen. De driehoek van Plan Toys is door middel van koorden aan elkaar verbonden en daardoor een beetje flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld de kanten van de driehoek om de as draaien en zo heeft deze bijzondere houten driehoek rammelaar van Plan Toys verschillende mogelijkheden.

Leerdoelen Gevoel en impuls, Onderzoeksdrang
Materiaal: hout (rubberwood) en koord
Afmetingen: ca. 10,7 cm (lengte zijde driehoek)

 

 

23,99 11,99

Uitverkocht

Artikelnummer: PLANTOYSCLUTCHINGTOY Categorieën: , Tags: , , ,

Plan Toys, het duurzame houten speelgoed uit Thailand. Duurzaam, innovatief, educatief en een hoge speelwaarde, dit zijn de kernwoorden voor het speelgoed van Plan Toys.

Laat de verbeelding van kinderen spreken. Als speelgoedproducent van de hoogste kwaliteit en veiligheidsstandaarden is Plan Toys gewaardeerd voor zijn magische creaties dat zowel spelen als leren aanmoedigt en dit op een milieuvriendelijke manier.

Gepensioneerde bomen krijgen een tweede kans
Plan Toys gebruikt het hout van rubberbomen die niet langer latex produceren. Om het hout zuiver te houden wordt drie jaar lang geen mest toegevoegd aan de bodem voordat de boom gekapt wordt. Het gekapte hout ondergaat hierna een droogproces wat vrij is van chemische stoffen. Dit proces zorgt voor versteviging van het hout en komt ten goede van de duurzaamheid.

Wist je dat Plan Toys het eerste bedrijf is in de wereld die speelgoed maakt van hergebruikt rubberhout? Naast een verse oogst van 25 hectare rubberboom plantage, worden ook rubberbomen die geen rubber meer produceren gekocht van lokale boeren.

Veilige lijm en kleuren
Om van het hout iets moois te vervaardigen is lijm nodig. Plan Toys gebruikt gecertificeerd E-Zero formaldehyde vrije lijm in plaats van de vaak gebruikte giftige houtlijm.
Voor het kleuren van het hout gebruiken ze organische stoffen die niet alleen goed zijn voor de kinderen die met het speelgoed spelen maar ook voor het milieu. Kleintjes kunnen het speelgoed zo veilig in de mond stoppen zonder dat ze giftige verf binnen krijgen.

Leuke weetjes

– Elk jaar organiseren ze een «PlanLoves the Forest Program». In de afgelopen 8 jaar heeft Plan Toys meer dan 40.000 planten terug geplant in de provincie Chiyaphum (Thailand).

– Het Plan Toys Museum beschrijft de bijzondere historie van speelgoed. Het trek 10.000 bezoekers per jaar en leert kinderen op een speelse wijze over de natuur, maatschappij en de leefomgeving.

– Het Mom Made Toys-project is opgezet om voor kinderen met autisme en visuele beperking speelgoed te ontwikkelen. Een groep van specialisten en mama’s die zelf de ervaring hebben met een kind die een beperking heeft werken samen om speelgoed voor deze doelgroep te ontwerpen.

Als spelen een manier is voor kinderen om te leren over de wereld dan is Plan Toys hét hulpmiddel om hun dromen te vervullen.